Voor zorgaanbieders

Voor zorgaanbieders

PedicureNetwerk

PedicureNetwerk is een overkoepelende organisatie waar verschillende pedicures bij zijn aangesloten. Wij kunnen op deze manier de complete voetzorg voor u uit handen nemen op verschillende locaties. Dit geldt voor zowel cosmetische als medische pedicurebehandelingen. Doordat wij als pedicures met elkaar samenwerken kunnen wij meer continuïteit van de voetzorg garanderen, met voor u als voordeel dat u een vast aanspreekpunt hebt.

Huisartsen

Huisartsen zien dagelijks cliënten voorbijkomen, waaronder ook cliënten met voetproblematiek. Een goed contact met de huisarts is essentieel voor de pedicure, omdat de huisarts deze cliënten kan doorverwijzen naar een (medisch) pedicure indien noodzakelijk. Daarom onderhoud PedicureNetwerk contacten met diverse huisartsen.

Podotherapeuten

Een podotherapeut is een paramedicus, gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten die ontstaan door een afwijkende voetstand of afwijkend looppatroon. Dit kunnen klachten zijn in voet, enkel, knie, heup en/ of rug. Podotherapie is direct toegankelijk, hierdoor is een verwijzing van de huisarts of medisch specialist niet noodzakelijk. Wel vindt er aan het einde van het podotherapeutisch onderzoek een rapportage plaats naar de huisarts en/of medisch specialist. PedicureNetwerk heeft een contract met diverse podotherapeuten.

Voetpoli

De voetpoli in het ziekenhuis is de plek waar meerdere disciplines zoals een oncoloog, een internist, een plastisch chirurg en een podotherapeut samenkomen. Ook zij zien regelmatig cliënten met voetproblematiek die zij willen doorverwijzen naar een medisch pedicure. Ook met de voetpoli onderhoud PedicureNetwerk regelmatig contact.

Zorginstellingen

De vraag naar vaste (medische) pedicures bij zorginstellingen neemt toe. Er is vaak behoefte aan een vast gezicht om de cliënten te pedicuren. Omdat er meerdere pedicures zijn aangesloten bij PedicureNetwerk is het voor ons makkelijker om aan de vraag te voldoen. Dit aangezien wij ook tijdens vakanties, verlof en dergelijke elkaar kunnen ondersteunen en het werk daardoor door kan lopen. Dit biedt continuïteit voor de zorginstellingen. PedicureNetwerk werkt onder andere samen met Opella en Icare.