Cosmetisch pedicure

Cosmetisch pedicure

De cosmetisch pedicure houdt zich bezig met de algehele verzorging van uw voeten. Denk hierbij aan het knippen van nagels en het verwijderen van eelt en likdoorns. Maar ook het behandelen van kloven en ingegroeide nagels. Naast het behandelen van dergelijke voetproblemen, is het natuurlijk ook fijn om uw voeten eens te laten verwennen. Denk aan een voetmassage, nagels lakken of gelnagels.

N

Pedicure basisbehandeling

De basisbehandeling bestaat uit het desinfecteren van de voeten, het knippen van de teennagels, het reinigen van de nagelomgeving, het instrumenteel afwerken van de nagelomgeving, het verwijderen van overtollig eelt, het eventueel verwijderen van eventueel likdoorn(s), behandelen van kloven en het behandelen van ingroeiende nagel(s) en/of mycosenagel(s).

N

Likdoornbehandeling

Een likdoorn is een vaak pijnlijke naar binnen groeiende eeltplek. Likdoorns komen vaak voor op plaatsen waar veel en vaak druk en/of wrijving op de huid wordt uitgeoefend. Het verwijderen van de likdoorn tijdens de behandeling zorgt voor een directe verlichting van de pijn. Het is hierbij ook mogelijk om bij de likdoorn anti-druk technieken toe te passen. De pedicure kan naast het behandelen van de likdoorn ook adviezen geven om likdoorns in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen.

N

Wratbehandeling

Wratten worden veroorzaakt door een virus en zijn daarom besmettelijk. Om te zorgen dat een wratbehandeling bij de huisarts of dermatoloog zo succesvol mogelijk is, wordt door de pedicure eerst het oude eelt en de dode huid verwijderd. Daarnaast kan de pedicure bij eventuele pijnklachten de wrat drukvrij leggen.

N

Voetspa

Bij de voetspa behandeling ga je met je voeten in een voetenbad met bubbels. Het doel van de behandeling is een schoon en ontspannen gevoel na afloop van de behandeling.

N

Voetmassage

Bij een voetmassage wrijft of duwt de pedicure op bepaalde drukpunten om pijn te helpen verminderen en ontspanning te realiseren. Hiervoor kunnen verschillende massagetechnieken worden ingezet. Een voetmassage is niet alleen ontspannend, maar zorgt ook voor een betere bloedcirculatie in de voeten. 

N

Nagelbehandeling

Het goed behandelen van nagels kan veel verdere voetproblemen als ingegroeide nagels voorkomen. In geval van een ingegroeide nagel kan de cosmetisch pedicure de nagel drukvrij leggen, om de pijnklachten te verminderen. Naast het knippen en reinigen van je nagels kan de cosmetisch pedicure ook nagels lakken of kunstnagels plaatsen.
Bij het lakken van nagels is het belangrijk dat de nagels goed worden voorbereid. Hiervoor worden de nagels eerst in model gevijld en de nagelriemen teruggeduwd. Nadat de nagels zijn gedesinfecteerd en ontvet, worden de nagels gelakt in de door u gewenste kleur.

Kunstnagels heb je in verschillende vormen. Bij gelnagels worden de nagels eerst schoongemaakt. Vervolgens worden ze vetvrij gemaakt om de gel te laten hechten. Bij gelnagels is het mogelijk om de nagels te verlengen met tips en verwijderbare sjablonen. Na het aanbrengen van een basislaag worden twee kleurlagen aangebracht (als je een kleur wilt) en een toplaag die beschermt. Tussen de verschillende lagen door wordt de gel uitgehard met een speciale lamp.

Een andere optie is de acrylnagel. Deze wordt gebruikt voor het verstevigen en verlengen van de natuurlijke nagels. Bij de behandeling worden de handen gedesinfecteerd, nagelriemen teruggeduwd en de nagel licht gevijld. Vervolgens kan de nagel worden verlengd met een tip of een sjabloon. Na de verlenging wordt de acryl aangebracht en in de juiste vorm geboetseerd. De acryl hardt uit door blootstelling aan de buitenlucht. Na uitharding worden de nagels gevijld en gepolijst.

N

Kloven behandeling

Kloven kunnen behoorlijk diep en pijnlijk zijn. Kloven zijn barsten en scheuren in de droge huid. De pedicure kan de kloven behandelen door harde randen te verwijderen. Deze randen belemmeren namelijk de genezing van de zachte kwetsbare huid in de diepte van de kloof. De pedicure zal bij bloedende kloven de wondjes behandelen, drukvrij leggen en adviezen geven voor behandeling thuis.